Sunday, 13 November 2011

Misi Gagal

Semalam,
Sebelum Nottingham Games,
Aku ada 2 misi...

Misi 1: Kasi dapat medal.

Misi 2: Aku jangan emo dalam padang.

*******************************

Cerita bermula pada malam sebelum Notts Games,
Rumah aku jadi port masak-masak,
Sebab ada orang nak berniaga esok...

Aku tutup mata pukul 11.30,
Sekali ada siapa ntah gelak,
Aku terjaga tengok jam pukul 12.15,
Kononnya nak cuba tidur balik tapi gagal,
Aku dah baring tapi tak tidur-tidur jugak,
1.30 pagi aku keluar bilik bagitau soh team masakan senyap skit,

2.30 pagi
Aku tak tidur lagi,
Aku dah stress sebab tak boleh tidur..
Belum masuk padang dah emosi...

Misi 2 Gagal

*********************************

Pagi Notts Games,
Masa grouping stage,
Aku rasa aku tak emo sangat,
Tapi teammate aku kata:

"Haha, are you playing rugby or what? You "langgar" everyone"

Biasalah tournament, kena keras sikit...

Masa best of 16,
Kena sebijik, player mental ada down skit,
Betul-betul last minute captain tanduk bola masuk plak gol,
Pastu dapat penalti,
Captain ambil gol,
Pastu kitorang bertahan,
Sampai wisel penamat...

Masa quarter final,
Semua dah pancit,
Kalah teruk....
Hahaha, kalah teruk,

Misi 1 juga gagal

*****************************

Bila dah kalah, committee bola offer jadi referee final ngan 3rd/4th placing,
Cam best,
Tak masuk final atleast aku referee final... hahaha

3rd/4th placing lancar
Tadahal punye,
Masa tu committee bola tak bagi aku red ngan yellow card,
Aku cakap dekat dua-dua team:

"Kita main bola ye, aku pon memang takde kad nak bagi korang. Committee tak bagi"

Memang game clean, semua guna kaki untuk sepak bola, nicelah dua team ni =)


Final
Masa final baru dapat red ngan yellow card,
Final sengit,
Sampailah ada satu moment aku yellow cardkan satu player,

Tapi lepas tu ada peristiwa lawak skit,
Aku nak bagi second yellow card,
Sekali yellow card tu terjatuh,
Semua orang gelak,
Damn malu bai.. hahaha

Second yellow card sama dengan red card,
So aku red cardkan la player ni,
Sekali dye bagi aku satu lempang,
Damn panas,

Kalau biasa tengok player bola tengah emo,
Mesti macam nak gaduh-gaduh,
Lawan mencarut ke,
Aku sikit lagi nak macam tu,
Nasib baik ada teammate player tu tarik aku,
Tak bagi aku jumpa player yang lempang aku tadi,
Panas bro kena lempang,
Aku tengok jam ada lagi 3 minit,
Dalam kepanasan yang melanda aku habiskan tiga minit...

Habis tiup wisel,
Ramai plak la teammate player yang kena red card ni pergi dekat aku,
Mintak maaf bagi pihak player tu,
Aku yang kepanasan tadi itu telah menjadi suam-suam...

Dengan tidak semena-mena ramai plak orang kerumun aku,
Peluk-peluk aku suruh cool down,
Teammates Nottingham,
KMBians,
Rerakan Soton,
Housemates pon join sekali,
Last sekali semua orang gelakkan aku sebab jatuhkan yellow card sebelum bagi....


Adoi,
Misi 2 Gagal,


Emo atas padang,
Jadi referee pon emo,
Hahahaha....

**************************

Gagal,
Ada 2 misi,
Dua-dua gagal,
Hahahaha,
Next tournament kita cuba lagi

=)
.

Oh,
Tadi Notts lawan team VIP,
Welcoming Game for VIP,
Lebey kurang la,
DR MAZA main sekali bai..

Apa-apa pun, aku main bola dengan DR MAZA


DR MAZA langgar aku dow masa main bola tadi, hahaha

=)
.

6 comments:

  1. gelabah sgt referee ne! haha
    next year cuba lagi.. :)

    ReplyDelete
  2. hahah aku dgr cite ada referee kena lempang dgn manchester

    ko rupanya akmal

    kalo ada time tu mesti dah peluk ko :P

    ReplyDelete
  3. 3rd year br gi notts game14 November 2011 at 00:17

    haha. lepas je tragedi di ats,
    pusing ckap kat kawan sblh.

    "budk jd referee tu ad blog.
    nti sure die tulis psl ni."
    heheh.

    misi gagal takpe. at least ade misi.
    cube lg nex time.

    ReplyDelete
  4. apekebenda la org tu huu~ very tak patut

    ReplyDelete
  5. anonnimus: hahaha, yup.. tp next year macam tak nak main bola.. dah 3 tahun notts games tp tak pernah tengok Malaysian Food Festival pon... haha

    din: hahaha, suwit la lu bro

    3rd year: hahaha, tergelak besar baca komen ni... wahaha... yup, cube lagi lain kali...

    cami: biasalah cami, adat menjadi referee.. =)

    ReplyDelete
  6. MFF tahun ne awesome!!! dari tahun lepas..good strategy NMS tahun ne pasal ada 3 tempat jual mknn..so tak crowded sgt. :)

    hahaha...ye lah..tak payah main next year..nanti takde kesempatan lagi nak pigi MFF..

    ReplyDelete