Sunday, 8 May 2011

2nd Sunday of May

Beberapa minit yang lalu.....................



Akmal: Assalamualaikum Ibu... 
Ibu: Waalaikumussalam, ha abang.


Macam biasa,
Mestilah calling2 my mother,
Kata Mother's Day.........


Ibu: Abang, nnt belikan teh mango. Yang tahun lepas abang beli tu, Mango paling sedap.
Akmal: Oh, okay2. Apa nama brand teh tu eh?
Ibu: Oh, kejap2. Ibu tengok kotak dye. 

(Terdengar bunyi ibuku sedang mencari kotak)

Ibu: Ha, Whittard of Chelsea.
Akmal: Okay2... Boleh2.... Murah je pon teh tu. Masa gi turki dulu ada beli teh epal turki jugak. Sedap la kot.


Musim exam semakin menghampiri,
Macam biasa ibu akan tanya tarikh exam dengan waktu-waktunya sekali....

Sebab ibu saya,
Setiap kali saya periksa yang besar,
Macam SPM contohnya,
Dye yang sibuk beribadat,
Baca doa, 
Baca quran,
Padahal saya yang periksa.....

Malu saya dengan ibu saya,
Saya nak inginkan pertolongan Allah,
Sendiri mau berjaya,
Hubungan sama Allah tak terjaga....


Setelah puas bersembang,
Handset di"passing" kepada adik dan ayah...
Setelah meng"update" keadaan adik dan ayah,
Di"passing" kembali kepada ibu,

Ibu: Belajar rajin2.
Akmal: Okay
Ibu: Jaga kesihatan.
Akmal: Okay
Ibu: Sembahyang jangan tinggal ye sayang
Akmal: Okay

Ha, mak saya panggil saya sayang...
Suwit ..... (baca: sweet)



=)


2nd Sunday of May
Selamat Hari Ibu
Ibuku Noorzilawati Hj Arshad

=)


p/s: Untuk ayah, tunggulah hari ayah ye... hehehe =p

p/s: Untuk adik, nak tunggu hari adik xde. so xdela... wahahaha

5 comments:

  1. dua orang je adik beradik?
    hari adik hari-hari..
    hari abang ngan kakak jarang-jarang..

    ReplyDelete
  2. ibu ko je suwit kat ko mal..ko tak balas suwiiitt ibu ko pn...tak ckp syg pun.haha..

    ReplyDelete
  3. anonimus: hahaha, tak perlu kata2... mak aku tau aku sayang die...

    ReplyDelete
  4. haaa..tu lah lelaki!! mmg!

    ReplyDelete