Tuesday, 7 December 2010

Jangan Marah, Saya Cuma Bergurau

Gurauan saya berbunyi:

Dalam dunia ni, ada 2 syarat untuk anda di beri lesen berkata:

"Ko buat first degree Engineering ke? Senang.."


Syarat-syarat nya:

1. Anda ada PHD dalam apa juga bidang
2. Anda budak medic



Sebab kebanyakan budak medic selalu datang kat saya cakap macam ni:

"Ko buat engineering bolehla"


Tapi doktor tak pernah datang cakap macam tu dekat saya,
Mungkin meraka tahu
Mesin-mesin yang mereka guna untuk merawat pesakit,
Dicipta oleh engineer,



Oh,

Jangan Marah, Saya Cuma Bergurau

=)

12 comments:

  1. *gelak*
    doktor and engineer.
    kalau aku si tukang sapu?

    ReplyDelete
  2. kalau dentist cmne plak?
    dentistry lagi susah dari medic tau..hoho
    Kalau xpcye,cube ambil dentistry..joking:)

    ReplyDelete
  3. wow..pedas nye~~ haha..tapi tak terasa pun..kalau tak ada engineers tak kan ada alat tuk medic buat experiment :)

    salam maal hijrah btw

    ReplyDelete
  4. mariea: hahaha (x tau nak reply ape)

    naura: dentistry? hahaha, susah kot..

    anonimus: jangan pedas bro, bergurau ni.. salam maal hijrah =)

    ReplyDelete
  5. *gelak yg tak henti2*....BRO? salah kot...nevermind... :) tak pedas pon~~ engineer jugak.. :pp

    ReplyDelete
  6. ; tiada yang mudah dan senang.sebab untuk kita kita move on from one level to the next, cam from IB to degree eng or medic..semua tu ada dugaan dan cabaran yang tersendiri.and of course Allah kasi ujian tu mengikut kemampuan diri seseorang itu sendiri.
    =)sekadar memberi pandangan.

    ReplyDelete
  7. anonimus: oh, ingat bro tadi... maaf2.. hidup engineer!! hahaha

    anish: medic lagi susah kot, cuma aku sentap skit bila orang kata engine senang

    a traveler: setuju!! =)

    ReplyDelete
  8. penat sapu sampah seh. bukan senang tau. engineer ngn doktor both perlu ada tukang sapu. mana ada doktor ngah rawat orang kat tangan ada penyapu. len la kat rumah. hahhaha.
    mana ada orang ngah welding yang dlm masa yang sama vakum lantai. hahaha....

    ReplyDelete
  9. bkn dude tpi awek....wooo akmal ade can seyh ko

    mesia unim

    ReplyDelete
  10. mariea: hahaha.. btol2 =)

    anonimus: can ape bro?

    ReplyDelete