Wednesday, 22 December 2010

20 December 2010

20 December 2010

Jam 1200
Menunggu bas ke city center,
Bas lambat 7 minit,
Sepatutnya sampai jam 1208

Jam 1215
Akhirnya bas sampai
Perjalanan memakan masa 10 minit

Jam 1225
Sampai di city center
Berjalan ke American Express
Menukar duit pound sterling kepada euro

Jam 1235
Terserempak sekumpulan Malaysian di American Express
Terdetik:
"Oh, depa ni pun nak pi jalan2 europe jugak"

Jam 0130
Pulang ke rumah untuk bersiap2 ke airport

Jam 0250
"Kring3" telefon berbunyi
"Mal, teksi dah sampai. Dye datang awal sebab nak ambil anak lepas tu"

Jam 0300
Perjalanan bermula

Jam 0310
Uncle Teksi tiba2 berkata:
"They are afraid of dying. Look at the way they drive" (dengan menunjukkan gaya teragak-agak pemandu uk)

"I think they are being cautious" kata ketua rombongan kami, Cha.

Uncle Teksi menjawab:
"We as muslim should not be afraid of dying. If we are destined to die here, we will" (dengan meneruskan pemanduannya yang laju yang tidak takut mati)

Jam 0330
Sampai di airport dan kami duduk2 menunggu maghrib.
Masuk maghrib, kami jamak maghrib dan isya'.

Jam 0400
Kami sembahyang jamak maghrib dan isya'

Jam 0430
Kami makan2 sebelum check-in ke dalam flight.

Jam 0530
Gate flight dibuka

Jam 0545
Kami sudah berada di dalam flight
FR537

Kami mengangkat beg masuk ke dalam ruang beg,
Kami duduk di atas kerusi,
Kami memakai tali pinggang keselamatan,
Pramugari datang menutup pintu ruang beg,
Pramugari bersedia untuk men"demo" ciri-ciri keselamatan,

Kedengaran pengumuman:

"Hi, I am the captain for today's flight and i'm sorry to inform that we have a bad news"

Dalam hati:

"Oh, delay la ni"

Captain:

"I'm afraid to inform you that Dublin Airport is now closed. Therefore, for safety reason this flight is cancel"



*******************************************


Mungkin tema pada minggu ini adalah:

"Kita hanya merancang, Allah yang menentukan"


4 comments:

  1. OMA,Seriously??
    yup2..ayat last tu betul sesangat..
    sabo2:)

    ReplyDelete
  2. haha..
    sabar je la ek

    ReplyDelete
  3. sabo sabo.flight manchester ke dublin yg few days ago pun delayed gak.

    ReplyDelete
  4. naura: serius2.. tp petang ni flight ganti

    anonimus: ada rasa kelakar je, da elok2 masuk flight pon leh cancel

    anis: tau2, ramai jugak nak gi dublin tp cancel

    ReplyDelete