Friday, 31 December 2010

2 Situasi Yang Macam Sama Tapi Ada Sikit Lain

Malaysia,
Menang Suzuki Cup..

Saya ingin mengupas isu ini dari perspektif yang berbeza

Ada rakyat Malaysia kata:

"Tahniah Malaysia, moga terus maju"

Tapi ada jugak rakyat Malaysia kata:

"Ala, nasib je menang tu"


Dengan ini saya ingin berkata sesuatu:

"Susahnya menjadi atlet Malaysia. Bila kalah kena kutuk, dah menang pun orang tak puas hati lagi"


************************************************

Selasa lepas saya menonton Sunderland melawan Blackpool di Sunderland,

Bila Sunderland kalah ada penonton mencarut2,
Marahkan player Sunderland yang tak perform,

Tapi ada jugak yang tepuk tangan,
Atas usaha sehabis baik yang dilakukan player Sunderland..

************************************************

Sama ke 2 situasi di atas?
Bila kalah kena marah itu normal,
Bila menang pun ada yang kutuk lagi itu ajaib...

Nak macam mane lagi wahai rakyat Malaysia?
Safee Sali siap dapat Golden Boot lagi...


Tapi bila Manchester menang 3-2 lawan Malaysia,
Owen score last minute,
Orang tak kata plak nasib je Owen boleh goal,
Orang kata nasib je Amri Yahya dapat score 2 goal....

Rio Ferdinand pun iktiraf kemenangan Malaysia Suzuki Cup,
Bukti click sini...


Nasib baik aku terer main baling selipar ngan tutup botol je,
Yang sukan dye tak international,
Kalao tak nnt aku kena wakil Malaysia,
Kan susah.....

oh yer, aku naib juara congkak peringkat sekolah masa tingkatan 3,
sbb dah habis pmr sekolah buat acara ni, dapat piala siap...


Akhir kata:

Suzuki Cup dah dapat, lepas ni World Cup

=)

4 comments:

  1. memang susah nak puaskan hati semua org..hm~
    kalah salah,menang pun mcm slah..hoho
    pape pun,congrates Malaysia tercinta:)

    p/s:wahh..pemain pro congkak lah;p

    ReplyDelete
  2. salam,
    i have been hopping into your blog quite a number of times.
    i like your writing, simple, tapi i dunno how to say it, maybe ade isi kot? ape2pon, i like it. keep posting, cause i will keep on reading, insyaAllah :)

    ReplyDelete