Friday, 1 October 2010

Tips Mencari Bini =)

Assalamualaikum,
Di hari Jumaat yang penuh berkat ini,
Saya ingin berkongsi satu tips,
Mencari bini...

Ustazah saya ketika saya di sekolah menengah pernah berpesan:


"Kamu semua laki-laki ni ustazah nak pesan, nanti kalau nak carik isteri carik la yang dengar cakap mak bapak die. Kalau cakap mak bapak die pon die tak dengar jangan harap die nak dengar cakap kamu nanti"


Ustazah meng"elaborate" dengan lebih detail:

"Mak bapak die yang jaga die dari kecik pon die berani melawan, ni kan pulak kamu yang die jumpe di pertengahan hidup die... "


Sama jugakla kalau nak carik suami aku rasa



=)

2 comments:

  1. true weh.nk pilih pasangan,kena study pasal hubungan dia ngn family gak.kalau ngn family masam2 muka,cam something wrong kan

    ReplyDelete
  2. nanti cek cari laki bini lagu ni jugak la

    ReplyDelete