Monday, 11 October 2010

Satu Empat Tiga Tujuh Belum Tentu 1437

Cakap pasal kefahaman,
Setiap manusia mempunyai kefahaman yang berbeza-beza,
Anda faham tajuk di atas?

Mungkin sekali baca anda tersenyum paham,
Ada yang dua kali baca baru paham,
Ada yang tiga kali baca pon tak paham-paham,
Ada jugak yang tak kisah nak paham sebab mungkin akmal aliff merepek saja,
Kepada yang tak paham teruskan bacaan,
Kepada yang dah paham kenapa baca separuh jalan?
=)


Kalau saya bagi arahan:

"Tuliskan satu empat tiga tujuh"

Pasti ada ramai yang menulis

"1437"

Tapi ada jugak yang tulis

"4777" (satu no 4, tiga no 7)

Salahkah orang yang tulis macam ni??
Kalau dia tulis "1983" tu bolehlah kata salah...


Dapat tak mesej saya?
Saya nak kata berlainan kefahaman tak semestinya salah,
Ianya cuma berlainan,

Maka,
Hormatilah kefahaman orang lain,
Sebab orang tu belum tentu salah,
Cuma berlainan...


(eh, ini bukan politik tau)
(oh yer 1437 tu random number je, bukan tarikh apa2)
=)

10 comments:

  1. akmal, awak ni sexy la

    ReplyDelete
  2. good one akmal. kita harus hormat pemahaman orang lain
    kita tidak boleh menjadi mesin cetak utk mencetak org yg serupa dengan kita.

    sekian

    ReplyDelete
  3. anonimus: dala anonimus, buat lawak plak

    shahkang: betul shah kang, berpeganglah pada pendirian... tp bukan obses pada pendirian

    syafik n sito: thanks

    =)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. kept wondering what kinds of misunderstandings you guys are facing?
    tp..itu bukan main point disini. *tak perlu jage tepi kain org*
    yang penting,msg yg disampaikan difahami.

    jazakallah~

    ps: merupakan org yg bace 3kali tak faham2 dan terpaksa habiskan the whole entry. sob2.

    ugh.nk wat anonemes sbnrnye. tp da kantoi kat atas. isk.

    ReplyDelete
  6. hahaha, kantoi di situ..

    xde misunderstandings ape pon.. saje je memperingatkan diri sendiri supaya hormat kefahaman orang =)

    ReplyDelete
  7. 1437 is not a random number.



    jiwanggggggggggggggg



    anyway,good point there.

    ReplyDelete