Thursday, 21 October 2010

Alat Pengejut Subuh

Ibarat sang Doraemon menyeluk poketnya mencari alat,
Saya memperkenalkan:

Alat Pengejut Subuh


Alat ini diperkenalkan oleh seorang rakan kepada saya,
Sebab saya berkata:

"Aku tak ada bakat la bangun pagi, subuh asyik last minute je"

Dengan menggunakan alat ini,
Anda boleh memilih diantara 5 cara kejutan
1. Kokokan ayam
2. Jam klasik
3. Bunyi Elektronik
4. Guitar Rock
5. Trumpet

Tahukah anda alat ini diberikan nama apa?
Namanya Jam Kuku atau lebih popular sebagai kukuklok..


Sudahkah anda meng"klik" ayat di atas?
Ianya menggunakan flash file maka apabila anda tidur dan internet connection putus,
Itu bukanlah masalah kerana ia masih berfungsi,
Jadi sama2 lah kita bangun subuh...


Bak kata Abang Amir dalam satu tazkirahnya:


"Kita sangat bangga bila kita boleh angkat dumbell berat-berat, tapi malulah kita kalau nak tolak duvet di subuh hari pon kita tak mampu"


oh yer, duvet tu panggilan untuk selimut tebal


Jadi message saya,
Jom sembahyang Subuh
=)

6 comments:

  1. alarm ni guna mcm mn? kalau tertidur dpn laptop ke?

    ReplyDelete
  2. nauratul nadiah: haha, try la gune
    andi: tak tutup laptop la kirenye, kite guna laptop nye speaker jadi alarm... insyaAllah terjaga

    =)

    ReplyDelete
  3. berkesan,berkesan >_<

    ReplyDelete
  4. Biase pakai ayam berkokok ms kt UK. tapi sejak balik msia dh tak pakai, sebab xpakai speaker besar n duduk rumah orang, xkan nk buat bising...

    Nak kene muhasabah subuh berjemaah...

    ReplyDelete