Tuesday, 24 August 2010

Salah Siapa Jadi Begini??

Salah Siapa Jadi Begini?
Salah Siapa Jadi Begini?

Tadi Liverpool Kalah Lagi?
Ada Orang Buang Bayi Lagi?

Kenapa Liverpoolku kalah?
Mesti sebab salah board of director,
Kedekut sangat nak keluarkan duit....

Kenapa tadi ada orang buang bayi?
Mesti salah kerajaan buat Parti sambutan New Year,
Masa tu la syaitan ramai....

Kenapa Liverpoolku kalah?
Mesti sebab Rafa Benitez dah hancurkan Liverpool,
Gi jual Alonso, Riise dan sume2,
Lucas ngan Babel ni patot jual...

Kenapa tadi ada orang buang bayi?
Mesti sebab salah mak bapak,
Sebab mak bapak tak pantau anak-anak,
Tu la percaya sangat kat anak2....

Kenapa Liverpoolku kalah?
Mesti sebab owner die miskin,
Nak beli player pun tak ada duit,
Tengok macam Man City,
Dulu senang2 je kita menang....

Kenapa tadi ada orang buang bayi,
Mesti sebab salah lelaki,
Tak reti kawal nafsu syahwat melampau,

Kenapa Liverpoolku kalah?
Mesti sebab peminat-peminat,
Sokong masa tengah menang je,
Kalau kalah tak sokong,
Sebijik macam penyokong Malaysia...

Kenapa tadi ada orang buang bayi?
Mesti sebab perempuan tu bodoh,
Dye penat-penat mengandung 9 bulan,
Lelaki tu steady meady je,
Pastu nnt buat la lagi,


Kenapa Liverpoolku kalah?
Kenapa tadi ada orang buang bayi?

Sebenarnya memang senang tuding2 jari,
Ha,
Kau yang salah...
Kau pon salah jugak...
Macam aku tulis post ni, senang je salahkan semua orang...

Tapi,
Ada kita salahkan diri kita?

Contoh?

Kenapa Liverpoolku kalah?
Mungkin sebab peminat Liverpool macam aku,
Tak beli jersi original,
Beli ciplak pasal tu owner jatuh miskin,
Royalti tak masuk...

Kenapa ada orang bayi?
Sebab mungkin salah kita yang kononnya bagus,
Sampai terlupa mendidik masyarakat kat luar,
Kalau bagus pegila didik manusia kat luar tu,
Ni duk diam-diam dalam bilik update blog...

Dari kita sibuk fikir salah siapa,
Dari kita sibuk fikir nak salahkan siapa,
Dari kita sibuk fikir salah siapa,
Baik kita fikir macam mana nak selesaikan masalah2 ni...

Macam mana nak kuatkan Liverpool supaya tak kalah lagi?
Tukar manager baru macam Abg Roy,
Beli striker baru macam Trezeguet,
Tukar ownership club,
Tukar sponsor baju dari Carlsberg ke Standard Chartered,
Oh lupe, beli jersi original...

Macam mana nak bagi orang tak buang bayi?
Ustaz Hasrizal:



Eh, play video ni tau. Penat aku embed.....


"Dan janganlah kamu dekati zina, sungguh itu satu perbuatan yang keji, dan satu jalan yang buruk"
(Al-Isra', 17:32)


=)

4 comments: