Thursday, 5 August 2010

Lelaki Idaman

Ini hari mau kongsi tips,
Macam mane mau jd lelaki idaman malaya,
Ini tips dapat dari kawan gua,
Ini betul punya... Confirm jd..

Tips ini diberi nama 6C...

C yang pertama ---> Cash
Pepatah ada menyebut
"Mungkin duit x boleh beli semua benda, tp duit boleh selesaikan bnyk perkara"

C yang kedua ---> Credit Card
Penting ni credit card.. Kalo lu kuar jalan2 skali dompet kosong macam mane? Jatuh la saham beb.. Mastercard ada menyebut
"There are somethings money can't buy, for everything else there's mastercard"

C yang ketiga ---> Car
Car is kereta. Ada kereta adalah lebey macho daripada motor. Kata member gua:
"Gua kat UTP ni gune motor, awek tak layan beb"
(kantoi plak member ni budak UTP)

C yang keempat ---> Caring
Penyayang bak kata orang kita. Omputih berkata:
"Sharing is caring"

C yang kelima ---> Cool
Orang selalu kata:
"It"s hot to be cool"

C yang keenam ---> Cute
Cute bukan pada mukanya, mungkin pada gaya cakapnya, gaya senyumnya, gaya jalannya mungkin pada hatinya

***************************************************************************

Tp selain 6C ini ada lg satu formula gua mau sharing:

10 Sifat Calon Suami Yang Baik

Jika anda seorang wanita, carilah lelaki yang mempunyai sifat-sifat berikut.
Jika anda seorang lelaki, jadilah seorang lelaki yang mempunyai sifat-sifat berikut.

1. Kuat amalan agamanya. Menjaga solat fardhu, kerap berjemaah dan solat pada awal waktu. Auratnya juga sentiasa dipelihara dan memakai pakaian yang sopan. Sifat ini boleh dilihat terutama sewaktu bersukan.

2. Akhlaknya baik, iaitu seorang yang nampak tegas, tetapi sebenarnya seorang yang lembut dan mudah bertolak ansur. Pertuturannya juga mesti sopan, melambangkan peribadi dan hatinya yang mulia.

3. Tegas mempertahankan maruahnya. Tidak berkunjung ke tempat-tempat yang boleh menjatuhkan kredibilitinya.

4. Amanah, tidak mengabaikan tugas yang diberikan dan tidak menyalahgunakan kuasa dan kedudukan.

5. Tidak boros, tetapi tidak kedekut. Tahu membelanjakan wang dengan bijaksana.

6. Menjaga mata dengan tidak melihat perempuan lain yang lalu lalang ketika sedang bercakap-cakap.

7. Pergaulan yang terbatas, tidak mengamalkan cara hidup bebas walaupun dia tahu dirinya mampu berbuat demikian.

8. Mempunyai rakan pergaulan yang baik. Rakan pergaulan seseorang itu biasanya sama.

9. Bertanggungjawab. Lihatlah dia dengan keluarga dan ibu bapanya.

10. Wajah yang tenang, tidak kira semasa bercakap atau membuat kerja atau masa kecemasan.



Lu orang pilih la mane2, 6C atau 10 Sifat itu

Assalamualaikum =)



p/s: sape yg cipta 10 sifat ni, kalo ada copyright bgtau ek. Saye main amik dr fbook je ni, jgn la tros report nnt kena block blog saya ni. saya sayang blog ni, hehe

4 comments:

  1. erhhh =_=

    weh aku nk dua2 komponen

    ReplyDelete
  2. demanding giler bai...

    hahaha, insyaallah ada laki macam tu ntok ko nnt

    ReplyDelete