Saturday, 29 May 2010

Cinta Hati Saya

Saya selalu je nampak awak,
Awak selalu jalan ngan kawan-kawan saya,
Selalu saya tak heran pon,
Tapi 2 bulan lepas,
Saya terserempak lagi ngan awak,
Kat German....

Nantikan,
Bile saya ada awak,
Mesti saya kena bawa awak,
Baru leh tangkap gmbar dengan awak,
Kat Paris, Milan, Venice, Brussels,
Kan awak kan???

Pastukan,
Bile saya lepak ngan kawan2 saya sume,
Sibuk cerita pasal cinta diorang,
Ada yang gebang diorang mempergunakan cinta diorang,
Ada yang kecoh dah dapat yang baru,
Yang lama passing kat member,
Ingat awak ni apa bola ke passing2,

Masalahnya,
Nanti mesti abis duit saya,
Maintenance awak ni tinggi sngt,
Tapi saya rasa saya mampu,

Satu je kurang awak ni,
Dari mata saya,
Awak Hitam,
Saya suke warna putih tp tapela,
Tu sikit punye hal,

Saya nanti nak cerita kat mak saya la pasal awak,
Siap tunjuk gmba lagi,
Harap-harap mak setuju,

Lepas tu boleh la saya bawak awk jumpe family saya,

Nanti mesti mak saya cakap camni:

Mak: ooo, ini ke yang kamu cerita haritu?

Akmal: Ha, yang ni la. Amacam mak?

Mak: Eh, x reti la mak nak gune barang2 canggih ni. Apa nama dye kamu sebut haritu?

Akmal: Camera DSLR mak


p/s: apa brand bagus ar kawan2?





Oh suwit!!! =)
(gambar serius hanya hiasan, biasa periksa kalau letak diagram dpt markah lebih)

"Ketahuilah cinta Allah adalah cinta yang agung"

6 comments:

  1. AKU REKEMEN NIKON, nanti leh tukar2 lens. Bab maintenance memang tinggi... first hang mesti ada lens filter... pastu nak jg dari habuk2... kalau hg nk pakai tripod, x leh guna tripod yg murah2, angin tiup terbalik bai, nangis lu...
    Dulu aku tanya org, nk pilih kamera yg mana? Dan aku ditanya balik, kenapa kau nk beli dslr?
    1.Suka2
    2. Hobi
    3.Bisnes
    4. APa gambar yg hg minat nk amik? contoh hg suka amik gambar pemandangan,potrait, micro foto,gambar burung dll...

    aKU PULAK minat astrofotografi, maknanya amik gambar bintang2, buat star trail... so aku kena alat yg sesuai contoh remote release shutter dan lens yg sesuai..

    Kalu nk beli, first fikirlah gambar apa yg hg nk amik?

    Pastu tgk bajet last skali SAMBAQ la satu...

    Harap membantu...

    ReplyDelete
  2. hahaha, mekasih saffuan.... aku kena survey2 dlu

    tgk bajet jugak, hahaha

    anyway, thanks =)

    ReplyDelete
  3. tetibe aku terpk nak beli do eventhough aku byk kondem2 org yg beli kamera ni b4 nih.hahaha

    canon 550d.ko rase ok tak?(tanye ko sbb tak de la aku nampak bodo sgt.kalo tanye yg pro,pjg lak cite nih.haha)

    ReplyDelete
  4. hahaha, ko mmg bijak mat... orang slalu ckp ngan aku jgn beli sony.. beli nikon atau canon, aku macam nak target nikon je... hahaha

    ko tggu duit 2K tu la kan baru ko beli? aku tggu duit tu jugak... haha

    ReplyDelete
  5. canon senang nak guna. nikon punya interface cam complex sket. tapi, nikon superior lagi ar in canon, sbb nikon buat kamera je.. mmg specialized abes ar, compare ngan canon, byk sgt product eg printer, calculator, etc etc..

    if nak nikon, amek tros D90 sebab harga dia dah drop n quality superb. kalau canon, 550D mantop, or 500D! tapi kalau nak invest lagi, amek canon 7D...

    pastu tgk orang2 sekeliling ko, mane pakai lagi banyak... nikon ke canon. senang kalau ada geng, leh pinjam2 lens n blaja ngan orang tu.

    hehe, tapi aku pakai canon 450D sbb takde duit nak beli mahal2 cam bdk engine :(

    haha, sile buat byk research dulu ek... http://dpreview.com

    :D

    ReplyDelete
  6. Trima kasih zuhri shin... ko sngt membantu =)

    Aku pon tgh survey2 lagi ni.. hehe

    ReplyDelete