Thursday, 22 April 2010

Cuak

Beberapa bulan yang lalu,

Housemate: Mal, sebelum balik Malaysia kita buat Umrah dulu?

Akmal: Camne nak buat?

Housemate: MSM ada buat. Sbelum balik Malaysia singgah Jeddah dulu beberapa hari.


Pikir punye pikir. Sementara x sibuk lagi, sementara duit banyak dan mak ayah pon "green light" aku pon setuju.
oo lper, MSM (Majlis Syura Muslimun) link ni



Tp sekarang,

Aku takut,
Nak pegi Makkah,
Sbb takut,
Kecik2 dulu baca Mastika,
Org jahat x boleh nampak Kaabah,
Sume salah Mastika (da ko jahat, mastika plak salah)



Serius ni,
Aku cuak,
Aku takot,
Tak nampak Kaabah..

Ya Allah.......................



3 comments:

  1. btul gak tu.
    mmber aku pun ajak g umrah.
    kalo x nampak kaabah....
    woooo..

    ReplyDelete
  2. bro,alhamdulilah, aku setan jugak, aku risau gak.
    tapi masa aku gi, jumpa jugak lah kaabah, alhamdulilah.
    so, yg penting, bersangka baik, insyaAllah.
    nak compare jahat kau jahat aku, aku lagi super kot jahatnya. hhahahaha.

    mintak doa banyak2 moga dipermudahkan perjalanan umrah, muhasabah diri, muhasarawak jiwa.

    ReplyDelete
  3. isk. sensitif dgr org nk gi mekah. jeles dtg. rindu pn dtg. *eheks* ps: kalau ade free time (kalau la kan..) try and look for a book tajuk Travelog Haji by Prof Kamil. dulu adik bradik pk mcm2 mase nk gi umrah. then ayah bagi buku ni. last2 sume smgt.hehe~ yg penting: Doa slalu.

    *jeleeesss*

    ps: jemputan Allah ni. be excited & be ready. ^,^

    ReplyDelete